Uvjeti korištenja

OPĆE ODREDBE

Kupac proizvoda je svaka fizička osoba ili pravna osoba koja kupuje proizvode putem Internetske trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja trgovca, a koji čine sastavni dio svakog kupoprodajnog ugovora zaključenog između Prodavatelja ( u daljnem tekstu Valentina Ekstenzije) i Kupca. Kupac nakon odabira proizvoda može izabrati način plaćanja istog (Pouzećem ili Uplatom na račun obrta). Nakon plačanja Valentina Ekstenzije na mail prima potvrdu o plačanju i osobne podatke Kupca te je narudžba samim time izvršena.

Ovim Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, uvjete i načine plaćanja, prava na prigovor i raskid ugovora, uvjete dostave, zaštite tajnosti osobnih i drugih podataka i druga pitanja vezana uz Internetsku trgovinu.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku primitka potvrde Prodavatelja o narudžbi na e-mail adresu Kupca.

  • Kupnju i dostavu proizvoda moguće je izvršiti na području Republike Hrvatske te zemalja Europske unije.
  • Kupnjom proizvoda putem Internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora.
  • Kupac fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
  • Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca, a suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi Internetska trgovina.
  • Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz Internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.
  • Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj. Također, Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internetske trgovine.

 

                                                                                                                   Odbijanje preuzimanja narudžbe

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja ”Valentina Ekstenzije” zaključen je u trenutku primitka potvrde Prodavatelja o narudžbi na e-mail adresu Kupca.

Narudžbom proizvoda na našoj stranici Vi sklapate sa Valentina Ekstenzije ugovor na daljinu te ste ga dužni ispoštovati. To znači da se naručeni proizvod mora preuzeti i platiti. U slučaju odbijanja pošiljke dužni ste nam uplatiti troškove dostave jer ste financijski oštetili naš obrt kršenjem ugovorne obveze što se smatra jednostranim nenajavljenim povlačenjem ugovora od strane kupca.

U slučaju da kupac odbije platiti troškove koje je prouzročio, predmet se tada rješava zahtjevom od strane eksterne tvrtke. U slučaju lažnih narudžbi IP-adresa će biti proslijeđena na dalju obradu zbog zlouporabe.

Nakon što se jednom odbije primitak pošiljke na navedene podatke se više ne može naručiti proizvod koji će se platiti pri primitku (pouzećem) već samo uplatom na račun kako bismo zaštitili interese i poslovanje našeg obrta.

Svaka zloupotreba, laganje, neprimjereno i nezakonito ponašanje krajnjeg kupca može rezultirati raskidom ugovora od strane Valentina Ekstenzije te nismo odgovorni za štetu koja može nastati kao posljedica navedenog te odgovornost u potpunosti leži na Kupcu.

 

                                                                                                                          Slike proizvoda na webshopu

 

Ne garantiramo da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Fotografije su ilustrativnog karaktera i ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te kupac takve proizvode ne može reklamirati s te osnove.

 

Nijanse ekstenzija i perika na slikama mogu se malo razlikovati od njihove stvarne nijanse ovisno o postavkama svjetline monitora ili mobilnog uređaja sa kojeg se vrši kupnja na webshopu Valentina Ekstenzije. 

 

                                                     Autorska prava

Valentina Ekstenzije polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela stranice bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem prava stranice i podložno je tužbi.

 

UVJETI KUPOVINE

  • Internetska kupovina može se ostvariti samo ukoliko se Kupac prijavi na za to predviđenom mjestu.
  • Prilikom ispunjavanja obrasca za prijavu Kupac je dužan dati točne, važeće i potpune osobne podatke. Proizvodi koje je moguće kupiti postavljeni su na Internetskoj stranici, a uz svaki prikazani proizvod navedeni su podatci o specifikaciji proizvoda, cijeni, kao i pripadajući prilozi.
  • Odabir željenog proizvoda vrši se spremanjem u košaricu. Ukoliko Kupac izvrši kupovinu proizvoda koji je u međuvremenu prodan tada će Prodavatelj kontaktirati Kupca radi dogovora o daljnjem postupanju (povrat uplaćene cijene, kupovina drugog proizvoda ili isporuka proizvoda u najkraćem mogućem vremenu kada ga Prodavatelj pribavi).
  • U košarici se nalaze svi proizvodi koje je Kupac odabrao za kupovinu zajedno sa cijenom proizvoda te ukupnom cijenom poštarine.

CIJENE

Sve cijene su izražene u eurima (EUR) i uključuju PDV. Pridržavamo pravo promjene cijena ako nije navedeno drugačije (slučaj akcija i posebnih popusta). Cijene važe u trenutku slanja ponude i nemaju unaprijed određeno važenje. Cijene vrijede u slučaju plaćanja s gore navedenim načinima plaćanja i pod gore navedenim uvjetima.

VALJANOST AKCIJSKE PONUDE

Razdoblja trajanja i uvjeti akcija i drugih posebnih oblika prodaje (rasprodaja, sezonsko sniženje i sl.), koji se međusobno mogu razlikovati, navedeni su uz svaku takvu ponudu.

OSLOBAĐANJE OD ODGOVORNOSTI

Prodavatelj se svim svojim snagama trudi osigurati skladnost i ažurnost podataka objavljenih na internetskim stranicama. Unatoč tome mogu se karakteristike proizvoda, njihovo stanje na skladištu i cijena promijeniti tako brzo da Prodavatelj ne uspije na vrijeme ažurirati podatke na internetskim stranicama. U tom slučaju Prodavatelj će Kupca u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju obavijestiti o promjenama i omogućiti mu opoziv narudžbe ili zamjenu naručenog proizvoda.

Sam naziv VALENTINA EKSTENZIJE te sve fotografije proizvoda na web stranici Valentina Ekstenzije su zaštičene autorskim pravom i zabranjeno je njihovo korištenje i postavljanje na internet bez prethodnog dogovora/pristanka od strane Valentina Ekstenzije te se može prijaviti kopiranje istih što može dovesti do tužbe .

Članak 179.ZAKONA O AUTORSKOM PRAVU

(1) Ako je neovlašenim korištenjem autorskog djela ili predmeta srodnog prava povrijeđeno pravo nositelja prava iz ovog zakona, nositelj prava može zahtijevati naknadu koja je uobičajena za tu vrstu korištenja ili naknadu koja je propisana cjenikom iz članka 162.stavka 2.ovoga Zakona.