Učestala pitanja i odgovori​

Dostava je u roku 24 sata putem GLS kurira za sve narudžbe izvršene radnim danom od ponedjeljka – četvrtka do 12h.

Narudžbe koje su izvršene nakon 12h produžuju rok dostave na 48h.

Narudžbe koje su izvršene u četvrtak poslije 12 h, petak, subotu ili nedjelju će biti na dostavi u utorak (GLS ne radi vikendom)

Ne, samo prirodna kosa prima farbu.

Ekstenzije skidate prije pranja a peru se po potrebi, nema pravila. 

Nažalost ne možemo garantirati kovrčanje proteinske kose s obzirom na to da se radi o modakrilnome vlaknu. Bilo je kupaca koji su to naravno uspjeli a s obzirom na njihov feedback preporučujemo kovrčanje viklerima . Prije micanja viklera obavezno ih posprejajte lakom za kosu.

Također je odlična opcija uvijanje vrućim viklerima.

Kovrčanje peglom i figarom je moguće samo pri prilagođenoj temperaturi (160-180 stupnjeva) s time da ne možemo garantirati kovrčanje modakrilnog vlakna navedenim aparatima (ali možete probati pratiti postupak kao kod kovrčanja perika jer je nama i mnogim kupcima uspjelo na upravo ovaj način opisan u videu)!

Mogu, preporučujemo češljanje četkom za ekstenzije, četkom od prirodne dlake ili najbolje tangle teezer četkom. Ekstenzije se obavezno češljaju od vrhova prema početku trake laganim nježnim pokretima. ( Ako češljate ekstenzije koje trenutno nosite, ekstenzije primite u ruku i tada ponovite postupak )

Ovisno o tome koliko ćete ih često nositi te koliko ćete se dobro brinuti o njima. Teško je odrediti točan vremenski rok jer svaka osoba drugačije brine o ekstenzijama.

Mogu, ali preporučujemo da šišanje ostavite frizeru!

Proteinska kosa je izrađena od modakrilnog vlakna koje izgledom podsjeća na prirodnu kosu ali se ne može tretirati na iste načine.

Uvjet za ekstenzije je da možete složiti barem mali rep sa Vašom kosom. U tome slučaju idealni su repovi za kosu jer sa njima nema vidljivog prijelaza. Ako ipak želite raspuštenu kosu savjetujemo valovite ekstenzije jer će se manje vidjeti prijelaz sa njima nego sa ravnom kosom sa kojom je gotovo ne moguće sakriti prijelaz. Za one sa jako kratkom kosom i nemogućnošću slaganja ikakvog repa preporučujemo perike.

Ako tražite kvalitetu i želite ekstenzije koje ćete imati duže vrijeme (pola godine, godinu) onda su ekstenzije od prirodne kose idealne za Vas! Ako Vam ekstenzije trebaju za povremeno nošenje ili za neke posebne prigode onda su najpovoljnija opcija proteinske ekstenzije!

Ne, nikada nisu niti će! 🙂 Rep ima sigurnosti češljić koji se čvrsto zabode u Vaš rep i ne može ispasti, a preko vrpce možete staviti i svoju gumicu za kosu kako biste još dodatno učvrstili rep. Ekstenzije na sebi imaju 5 ili 6 češljića i ti češljići se ne mogu otkopčati sami već samo uz pritisak, a naravno ne mogu ni skliznuti jer imaju silikonsku zaštitu koja ih čvrsto pritisne uz kosu. No zamislimo situaciju da se i jedan neposlušni češljić sam uspije otkopčati- na kosi ih je zakopčano još 5 tako da ste bez brige! 🙂

Curama koje su koristile ekstenzije jedno duže vrijeme znalo se dogoditi da jedan češljić pukne, da oslabi pritisak te se stoga teško zakopča, da popusti konac od učestalog korištenja i slično, u tome slučaju mi Vam možemo poslati zamjenske češljiće koje je samo potrebno zašiti uz traku. Svega nekoliko minuta posla i novi češljić je već funkcionalan! 🙂 Isto tako ako oslabi češljić na repu- potrebno ga je samo zašiti i to čvrsto kako se nebi uskoro dogodio isti problem.

Na mjestu gdje su se ekstenzije zapetljale posprejajte sprejem za raščešljavanje te probajte lagano sa češljem počešljati samo taj dio  (s time da ekstenzije držite jednom rukom za traku kako se nebi izmicale). Ako ne možete dobro raščešljati polegnite ih, polijte omekšivaćem za rublje i pustite jedno vrijeme da tako stoje, kasnije ih isperite pod mlakom vodom te pustite da se prirodno osuše. Kada se u potpunosti osuše taj dio biste trebali bez problema počešljati! 🙂

Vrlo jednostavno, trebate izbjegavati situacije u kojima je petljanje moguće. Primjerice ako jako puše vjetar složite ih u punđu ili rep. Izbjegavajte kupanje sa njima, a također i spavanje. Češljajte ih vrlo nježno jer grubo češljanje također može biti razlog njihovog petljanja. Prije peglanja ih vrlo dobro počešljajte kako sa peglom nebi prošli preko zapetljanih djelova-njih je kasnije gotovo nemoguće raspetljati.

Možete u bilo kojem obliku, ravne, raspuštene, kao rep i slično ali svejedno se ne preporučuje kupanje ili sunčanje sa njima jer morska sol i sunce oštećuju kosu i to trajno.

Naša preporuka je da složite pletenicu sa njima.

Mogu ali samo na nižoj temperaturi od otprilike 150-160 stupnjeva. Po potrebi malo pojačati. Pazite da ne pretjerate sa temperaturom inače ćete nepovratno oštetiti vrhove.

Sa svakim proizvodom naručenim na našoj stranici dobivate upute za održavanje i račun kao garanciju tako da ste bez straha od prevare! 🙂

Imitacija prirodne kose je izrađena od visoko-kvalitetnog kanekalona koji se unazad nekoliko godina kombinacijom moderne tehnologije i sve kvalitetnijih sastojaka popeo na sam vrh svjetske ljestvice korištenosti za izradu perika i ekstenzija iz vrlo jednostavnog razloga – povoljnije od prirodne kose a izgledom kao prirodna kosa.
Kanekalon bolje podnosi toplinu, lakše se uvija, kosa je mekša i podatnija te je petljanje svedeno na minimum. Ne može se farbati.